Blog Image

Maison Haut-Fays Weblog

Over dit weblog

In dit weblog willen we allerlei actuele zaken rondom de vakantie woning aan de orde stellen. Veranderingen aan het huis of de tuin, actuele zaken in de omgeving, informatie over de seizoenen. Alles kan aan de orde komen.
In de winter zullen we vooral informatie geven over de sneeuw toestand en de mogelijkheden voor langlaufen. Wij nodigen iedereen uit om zijn of haar reactie te geven of om een eigen bericht te plaatsen.

Wilt u naar de site: www.ardennenrecrea.nl/mhf
Het huis en omgeving een foto impressie
Meer foto's van Landschap & Natuur of De Voorjaarstuin

Bessen confiture/dessertsaus

Eten en Drinken Posted on %PM, July 20 2015 21:04

TE KOOP: Bio Confiture/Dessertsaus van zwarte bessen, rode bessen en bosbessen van de streek. De rode en zwarte bessen zijn van eigen biologische teelt en de bosbessen zijn wild uit het Croix-Scaille gebied op de grens tussen België en Frankrijk. We verkopen exclusief aan onzen gasten in Maison Haut-Fays en Hoeve Louette. Uit ervaring weten dat het zeer gegeerd is en daarom willen we max. 2 potten per klant verkopen. Als u naar ons huis komt geeft u dan aan hoeveel en welke soort u wilt. Prijs is €4,50 normale en €2,50 voor kleine pot.

VOORLOPIG UITVERKOCHT. Volgende seizoen start juli/aug.WIFI status

Aan onze gasten Posted on %PM, April 01 2015 19:16

Internet/Wifi is door ons aangevraagd bij Belgacom/Proximus. Helaas kunnen ze nog niet leveren i.v.m slechte kabelverbinding naar het dorp (het gehucht Sclassin). Ze zijn nu in de buurt bezig met het leggen van o.a. nieuwe data kabels. Vraag ons naar de status op het moment dat u afreist naar het huis.
Medio mei 2016 zal er een goede ADSL verbinding in het dorp zijn en is er ook WiFi in het huis.

Het bereik voor mobiel internet is wel goed; er staan in de buurt van het huis GSM palen die een goed en probleemloos ontvangst mogelijk maken.

Excuses voor het ongemak.

Sinds begin mei 2016 is er wifi in het huis. Vraag om het password als u wifi wilt.Live temperatuur bij Hoeve Louette

Kort Allerlei Posted on %AM, February 05 2014 11:44

Sinds kort hebben we een remote CV regeling geïnstalleerd in ons andere huis Hoeve Louette. Hoofdzakelijk is dat bedoeld om in de winter, wanneer er geen mensen in het huis zijn (wijzelf of gasten), we toch de temperatuur kunnen regelen. Met name vooral om het huis vorstvrij te houden.

Met behulp van een extra RF (radiografisch) thermometer is het nu ook makkelijk om de buiten temperatuur te meten. Deze hebben wij nu “live” in de website van Hoeve Louette ingebouwd. Zie de nieuwe website pagina

Omdat Hoeve Louette dicht bij Maison Haut-Fays ligt, hemelsbreed 8 km) is deze actuele temperatuur meting ook praktisch voor gasten van Maison Haut-Fays.

HomeWizard Weather Widget


Wil je meer zien van ons “weerstation” inclusief historie per week, maand en jaar, installeer dan de app “HomeWizard Weather”

Dit gaat dan als volgt:

– installeer de app “HomeWizard Weather”

– start app en je ziet standaard een kaart van je omgeving Nederland/Belgie

– zoek naar Louette Saint Denis, dat is tussen Namur en Bouillon (er is er nog maar 1)

– tik op het bolletje bij Louette saint Denis

– er verschijnt een weerstation overzicht (o.a. temp) en klik op het sterretje rechts (het wordt nu helemaal blauw)

– bij de volgende keer kan je dan op het symbooltje naast Kaart (links) tikken en vervolgens “Lijst”. je krijgt nu een lijst van minimaal 1 station en dat is van Hoeve Louette

– als je daar op tikt dan kom je bij ons “weerstation”, voorlopig nog alleen temperatuur

– klik op temperatuur indicatie en je komt bij de historie grafieken.

Heb je nog vragen, mail me dan. Veel plezier.Twitter

Actueel - Weer en Seizoen Posted on %PM, November 08 2013 22:06

Voor allen die in ons huis zijn geïnteresseerd of in de magnifieke natuur en natuurfenomenen van de Ardennen: hier mijn Twitter account jlockAR

Belangstelling…? Volg mij dan.MTB Routes Gedinne

Sport en Recreatie Posted on %PM, April 06 2013 19:20

We hebben alle MTB routes van de Gedinne Toeristische kaart als GPS track voor je beschikbaar.

Het zijn 4 routes van verschillende afstanden en ze lopen door een keur aan landschappen:

– route 51 Le Grenadier, 34 km
– route 52 Le Buffle, 25 km
– route 60 Chevaudos, 37 km
– route 63 La Transvillage, 60 km

Kijk ook in het overzicht: MTB Routes GedinneGPS Wandelen

Sport en Recreatie Posted on %PM, March 14 2013 17:03

Wj hebben nu alle wandelingen die in het huis als beschrijving aanwezig zijn OOK als GPS track beschikbaar. Ruim 900 km aan wandelgenot.!! Heeft u een GPS of smartphone met GPS, kijk dan hier voor heel veel mooie track en volop wandel plezier: Wandelen met de GPSExtra slaapkamer

Noviteiten Posted on %AM, February 25 2012 10:04

De extra slaapkamer die we in het souterrain zouden maken is klaar. Het is een mooie ruime kamer geworden van ruim 3 x 4 m. Er staan 2 1-pers. bedden met een boxspring matras van 90 cm breed. De bedden kunnen desgewenst tegen elkaar geplaatst worden en dan ontstaat een ruim bed van 180 x 200.

De kamer is gelegen juist onderaan de trap en heeft een raampje wat uitzicht geeft op de tuin en het dalletje. Het is nu nog allemaal heel wit maar we willen een van de muren een ander kleurtje geven en ook wat decoraties aan de wanden. Verder zal er nog een garderobekast komen.

We hebben zo 6 volwaardige slaapplaatsen en mocht u met nog een extra persoon zijn dan kan in overleg op de vide ook nog geslapen worden.Mooi nieuw zwembad in de buurt

Sport en Recreatie Posted on %PM, January 26 2011 21:24

Wilt u eens een dagje zwemmen met de kinderen, zelf wat baantjes trekken of een uurtje bowlen? Dit kan nu in een nieuw en luxueus zwembad in de buurt genaamd RIVEA. Het is gelegen in Givet net over de grens in Frankrijk. Het is iets meer dan 30 km vanaf het huis en door de goede verbinding en het ontbreken van veel verkeer is dat maar een ritje van ca 35 min.

Wat kunt u er zoal vinden:

– recreatiebad van 125 m2

– sportbad van 15 x 25 m

– Nordic bad 100 m2

– verschillende kleine kinderbaden w.o.

– ondiepe lagune

– 4-baans glijbaan en een glijslurf van 70 m

– fitness ruimte

– sauna

– bowling baan/restauratie

Openingstijden, tarieven en meer info vindt u hier: Rivea-bad.

Fotos (op bovengenoemde site) hier: Foto’s Rivea-bad.Next »