Door de erg landelijke ligging van de woning en omdat de omgeving een zeer afwisselend landschap heeft zijn er heel veel vogels bij en om het huis. Als we op de veranda zitten kunnen we er zo al een handvol waarnemen: de vink, de roodborst en de meesjes maar ook de alom aanwezige buizerd, zoekend naar een prooi of de reuziende kraaien aan het begin van de nacht. Of de zanglijster vanuit een boomtop zijn gezang ten gehore brengend.

Wij hebben een lijst samengesteld (zie hieronder) van vogels die wij en/of onze gasten hebben waargenomen. De lijst is niet compleet dus mocht u een vogel zien die niet op de lijst staat, laat het ons weten. Wij zullen dan de lijst bijwerken.

Blog Image

Hier de Vink (boven) en de Geelgors (onder)

Blog Image

Boeren Zwaluw
Boomklever
Boomkruiper
Bosuil
Buizerd
Ekster
Fitis
Gaai
Geelgors
Gierzwaluw
Glanskop(mees)
Grauwe Klauwier
Groen Specht
Groenling

Grote Bonte Specht
Houtduif
Huismus
Ijsvogel
Koolmees
Kraanvogel
Kuifmees
Nachtegaal
Pimpelmees
Roodborst
Spreeuw
Staartmees
Tjiftjaf
Vink
Winterkoning
Witte Kwikstaart
Zanglijster
Zwarte Kraai
Zwarte Ooievaar
Zwarte Specht

Wilt u meer informatie over de vogels, ga dan naar de site van Vogelvisie.nl.

Kijkt u ook eens op de site van Vogelbescherming Nederland en Belgiƫ.