Maison Haut-Fays ondersteunt de doelstellingen en richtlijnen ven het het ECEAT ( Europees Centrum voor Eco en Agro Toerisme) t.a.v het beheer van kleinschalige accomodaties gelegen in landschappelijk en cultureel waardevolle gebieden.

Onze accomodatie ligt midden in zo’n gebied. Rondom de woning zien we kleinschalige veeteelt met koeien en schapen, bosbouw en kleine regionale ondernemers die hun producten te koop aanbieden. Wij stimuleren u, onze (toekomstige) gasten, om van het landschap te genieten op een milieuvriendelijke manier zoals wandelen, fietsen, kanoën, langlaufen, sneeuwschoen wandelen, etc. Op het gebied van voedingsmiddelen zijn er tal van adressen in de buurt waar regionale en/of ambachtelijke producten worden aangeboden. Hier volgt een overzicht:

+ Honing; op 2 adressen in Gembes (2 km)

+ Forel: in Gembes (2 km)

+ Hoeve eiëren: in Le Mont (1 km)

+ Brood: in Haut Fays (2 km)

+ Bio-kazen: op verschillende adressen.
– Bergerie de Bellefontain, Bièvre (16 km)
– Ferme de Sureaux, Maissin (13 km)
– Ferme du Bijou, Orgeo/Bertrix (41 km)
Zie voor adressen en meer info hier…

Wilt u meer weten over het ECEAT en hun doelstellingen? Kijk dan op hun website.

Blog Image

Wij zullen deze lijst nog verder uitbreiden.