Het is nu volop herfst in de Ardennen en als het nog niet te hard gaat vriezen in de nachten zullen de gekleurde bladeren nog wel even aan de bomen blijven. Daarom is het nu de uitgelezen tijd om een wandeling te maken in het bos. We hebben 2 aanraders voor u, één dichtbij en een tweede wat verder weg.

Dichtbij: wandeling G1, startend vanuit Gembes het dorp op de weg naar Porcheresse. Dit is een heel afwisselende wandeling, langs de rivier, een stuk sparrenbos en heel veel loofbomen (vooral beuk) en op het laatst leuke vergezichten.

Je gaat vanaf de woning links af tot het gehucht Le Mont, dan weer links tot het dorp Gembes. Daar richting Porcheresse, dat is rechts. Na 300 meter, bij in brug in de weg t.o. een groot huis begint de wandeling. Je parkeert je auto ergens in de buurt (grasveldje t.o. het huis). Je loopt nu naar links met aan je linkerhand een riviertje. Daar kom je ook de rode driehoekjes met een I tegen. Volg die tot je uiteindelijk weer in het dorp terug komt. Nog even naar de auto zoeken, maar dat is makkelijk: constant naar beneden lopen.

Verder weg maar zeker EEN AANRADER: Les Hayons, een gehucht in de buurt van Dohan vlakbij de rivier de Semois. Je rijdt richting Bouillon, dat is eerst naar Haut-Fays, dan links, weer links bij Y-splitsing en bij grote kruising weer linksaf. Even voor Bouillon naar links en Dohan volgen tot splitsing dan bordjes Les Hayons volgen. Zie ook beschrijving wandeling.

Deze wandeling is in deze tijd echt schitterend. je krijgt een uitzicht op de Semois te zien (foto), je loopt over een heuvelkam met kliffen (let op met kinderen) en je loopt langs klaterende beekjes en heel veel kleurende (beuke-)bomen.

De wandeling is niet geschikt met een wandelwagen en sommige delen zijn ronduit gevaarlijk bij nat weer of als het ervoor geregend heeft (kans op uitglijden). Dus let op.

De beschrijving vindt u hier Les Hayons

Hier enkele foto’s van de wandeling gemaakt met de mobiele telefoon.

Blog Image

Zicht op de Semois

Blog Image

Doorkijkje op het gehucht La Cornette