In de winter en tijdens frisse dagen in voorjaar en herfst is het nodig om de kachel aan te steken. Het is een volledig vrijstaand huis dus het koelt betrekkelijk snel af. Met de aanwezige houtkachel is het goed warm stoken. Hij heeft een capaciteit van ca. 9000 watt en kan gemakkelijk de kamer/keuken en vide warm stoken. Andere ruimtes zoals badkamer en slaapkamers kunnen toch wat frisser worden. Een suggestie is de slaapkamerdeuren een kiertje (10cm) open te laten staan (ramen even dicht) gedurende 1 á 1,5 uur voor het naar bed gaan. Natuurlijk kan u ook de elektrische gevelkachels gebruiken als u dat praktischer vindt.

LET OP: bij zeer harde wind of storm kan aan de luwe kant van het dak turbulenties en een vacuüm ontstaan. Als aan die kant het raampje (op de vide) open staat kan daar rook naar binnen worden gezogen. SLUIT het raam aan die kant en open het raam aan de andere zijde of bijvoorbeeld bij de keuken.

>> Rook uit de houtkachel kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken.

Wilt u al weten hoe de houtkachel werkt? Klikt u dan hier.

Blog Image