Langlaufen Voor het langlaufen is de Ardennen het iedeale gebied. Het is juist die afwisseling van velden en bossen, van licht glooiende hellingen en de duizenden weggetjes en paadjes. In dit landschap zijn honderden loipes (of pistes) uitgezet. Je kunt daar, naar behoefte, sportief actief zijn maar ook recreatief en genieten van het oneindige landschap. Deze loipes zijn op tientalle plaatsen in de Ardennen uitgezet met de nadruk op de oostcantons. Onder aan deze pagina vind je een index van de meeste centra. Maar ook elders in de Ardennen zijn ze te vinden tot in het zuiden van de provincie Namen. Bij Maison Haut-Fays hebben we het geluk dat er een 6-tal langlauf centra in de buurt te vinden zijn. Je vindt ze, samen met een paar verder gelegen (hogere) pistes in de index.

Langlaufen kan door vrijwel iedereen beoefend worden. Zeker recreatief is het voor de meeste snel te leren. Het materiaal is bij de langlauf centra eenvoudig te huren.
Als er sneeuw ligt in de Ardennen ontstaat er een sfeer die te vegelijken is met de schaatskoorts in Nederland: hele families trekken naar de pistes, er worden broodjes en drank meegenomen en in de cafees en restaurants heerst er een gezellige drukte.

Blog Image

Blog Image
Wanneer je Maison Haut-Fays huurt in de sneeuw periode ben je verzekerd van een een gezellig onderkomen, een schitterend landschap en dichtbij, mooie pistes. Bovendien hebben wij allerlei voorzieningen in huis zoals rugzakjes, thermosflessen, broodjes, versnaperingen en drank. En bij thuiskomst .. de houtkachel die voor warmte zorgt.

Winter Impressies: Serie 1 en Serie 2

Lijst met langlauf pistes

Zijn de pistes open?

Het weer in de Ardennen