Historie: Het terrein waarop het huis staat is bijna 6000 m2 groot. De helft ervan, aan de overzijde van de beek, is wild, drassig en beperkt begaanbaar. Het heeft een natuurlijk karakter en dat willen we grotendeels zo houden. Het andere deel, dat waar het huis op staat, bestaat voor een heel groot gedeelte uit glooiende gazons en enkele bloemen en struiken borders. Vanaf de aankoop van het huis is er niet zo veel veranderd. Bewust. We wilden ervaren en voelen hoe het was en overdenken welke veranderingen nodig, nuttig of voordelig zouden zijn voor sfeer en karakter.

We zijn tot de conclusie gekomen dat het toch iets te kaal is en dat het iets sfeer mist. Daar willen we wat aan doen zonder dat het iets afdoet aan het magnifieke uitzicht over het dal en de hellingen in de verte. De intentie is meer bomen en struiken zodat alles niet in 1 keer te overzien is en er dus plekjes zijn om te ontdekken.

Het volgende is al gebeurd: allereerst is het talud tussen de oprijlaan en het lager gelegen gazon beplant met vooral inheemse struiken als meidoorn, sleedoorn, hazelaar, en spaanse aak (acer campestre). In het lage gazon, daar waar het heel lang en veel nat blijft, is een elzen bosje geplant. Verder zijn langs het beekje, daar waar het beekje het terrein verlaat, nog een spar, een meidoorn en een acer geplant.

Plannen: er zullen voorzichtig meer bomen en struiken worden geplant. Ook een aantal al wat grotere exemplaren. Ook willen we het achter het huis wat intiemer maken door trellischermen te plaatsen met daaraan groeiend clematis soorten, kamperfolie en blauwe regen. Aan de voorkant, bij de entree naar de veranda, komt een houtconstructie met ook blauwe regen.

Heeft u ideeën of suggesties. Laat het ons weten via een reactie op dit bericht.

Blog Image

Blog Image